Er zijn geen vaste dagen voor bepaalde workshops je kiest zelf wanneer op maandagen of vrijdagen je een workshop wilt doen. Kom je met meerdere personen dan mag iedereen zijn eigen onderwerp kiezen.  Agenda

Voor deze workshops hoef je niks zelf mee te nemen, maar mocht je iets hebben wat je misschien wel wilt gebruiken is dat prima, en neem dat gerust mee.


Workshops in 3 uur


Workshop 30

Mixed Media 20 x 20

Verschillende soorten papier,  acryl verf en deco stofjes.

Je zoekt jouw eigen favoriete kleuren papier in de papierbakken die volop aanwezig zijn in mijn Atelier, en kies je ook een print van een vlinder of heb jij je b.v. een eigen gevonden veer mee!  Je creëert een mooie achtergrond in laagjes met papier in de door jouw gekozen kleur, als afwerking kies je dan de vlinder of de veer. Heb je zelf een mooie tekst of afbeelding neem dat gerust mee dan kijken we hoe we die kunnen toepassen.

 

                                                                         Workshopprijs € 49,-


Workshop 31

Mixed Media Dames Mode Anno 1924

 

Papier, sjabloon en pasta, Acryl inkt en Acryl verf.

Je zoekt jouw eigen favoriete kleuren papier in de papierbakken die volop aanwezig zijn in mijn Atelier, en kies je ook een print van dames/dame die jij leuk vindt.  Daar maak je een mooie achtergrond mee, je werkt  verder met de sjablonen, inkt en als afwerking nog wat acrylverf.

Uiteraard maak jij je eigen variatie passend in jouw interieur.

 

                                                                         Workshopprijs € 49,- 

                                                                          

 

Voorbeeld Mixed Media 20 x 20 Dames mode anno 1924


Workshop 32

Mixed Media Dames Mode Anno 1924

Op 3d doek (3.5 cm dik)

Papier, sjabloon en pasta, Acryl inkt en Acryl verf.

Je zoekt jouw eigen favoriete kleuren papier in de papierbakken die volop aanwezig zijn in mijn Atelier, en kies je ook een print van dames/dame die jij leuk vindt.  Daar maak je een mooie achtergrond mee en neem je ook de zijkanten mee, dat geeft een mooie stoere uitstraling. Je werkt  verder met de sjablonen, inkt en als afwerking nog wat acrylverf.

Uiteraard maak jij je eigen variatie passend in jouw persoonlijke kleuren.

 

 Workshopprijs € 52,50,-                                                                      


Workshop  41  Zeezicht

20 x 20

Met pasta, veel losse kleine draadjes, kleiballetjes en acryl zet je een mooi Zeezicht neer.

€ 49,- 


Workshop 25

Basis workshop Powertex

 

De basis is de easy 3d flex van Powertex, deze maak je in een bepaalde verhouding aan, en geeft het craquelé effect.

De materialen die je verder kan gebruiken zijn: easy3dflex,easy structuur pasta, goud craquelé, acryl als kleur pigmenten en acryl inkt. 

 

 

.

Workshopprijs  € 49,- zonder lijst

Houten baklijst zwart € 19,15 of in blank ongelakt € 14,50


Workshop 23

Basis workshop Powertex craquelé 20 x 20

 

De basis is de easy 3d flex van Powertex, deze maak je in een bepaalde verhouding aan, en geeft het craquelé effect.

De materialen die je verder kan gebruiken zijn: stukjes kant, poetskatoen, paperdeco, karton, papier met relief, acryl, pigmenten en inkt.

 

 

Workshopprijs  € 49,- zonder lijst

Houten baklijst zwart € 19,15 of in blank ongelakt € 14,50Dagworkshops of in meerdere dagdelen


Workshop 42

Zeezicht 28 cm doorsnee

1 dag van 10/16.00 uur

Je gebruikt in dit schilderij, pasta voor grove structuren, laagjes, tule of andere (glans) fijne stofjes, en een fijne goud  craquelé. Daarna volgen de volgende laagjes van  kleine stukjes draad voor de structuur van de golven en de kleiballetjes, en drukken we structuur in de acryl. Misschien heb jij een mooie (vakantie) foto van een ondergaande/opkomende zon of gewoon een mooi zeegezicht met spannende kleuren, en gebruik je deze als inspiratie!

Uiteraard kan je ook op 30 x 30 werken.

                                                                                       € 99,- 


Workshop  51

Vrij werken

1 dag van 10/16.00 uur

Je vindt alles leuk of je weet nog niet precies wat je wilt gaan maken maar er zit wel iets in je gedachte of ook niet! Dan reserveer je een workshop vrij werken!

Je geeft aan op welke maat doek je wilt werken, en op de dag zelf kijken we in overleg wat je wilt gaan doen en welke technieken met de voorbeelden in het Atelier. Daar stemmen we samen de workshop op af en zien we wel wat er ontstaat. 

 

Workshopprijs €99,-

Voor andere maten doek prijs op aanvraag.

Bij dit voorbeeld is gewerkt met easy 3d flex voor de craquelé, goud craquelé, acryl inkt, acryl, papier, 3d liner en afbeelding van een tijdschrift.

Onderstaand enkele andere voorbeelden van de mogelijkheden vrij werken op 50 x 50 Mixed Media technieken.


Workshop 50

Workshop  op houtenschijf 40 rond.

Deze Mixed Media workshop op houtenschijf 40 cm zal in ongeveer 5 uurtjes gecreëerd kunnen worden. Je werkt als basis met papier welke je in je eigen kleuren kan uitzoeken, daarna zet je de vlinder en de grassen in een contrast kleur op.  Daarna kijken we naar een mooi detail wat het werk afmaakt, in het voorbeeld is dat de tak links boven en voeg je met een sjabloon nog enkele details toe. Aan de achterkant is een ophangsysteem van schroefjes en draad zo dat je het Kunstwerk op een mooie plek kan ophangen.

 

Workshopprijs voor 40 cm € 89,- p.p. 5 uurtjes dat kan in 2                                                                                            dagdelen of in 1 dag 

                                                                         Workshopprijs voor 50 cm € 99,- p.p. 6 uurtjes dat kan in 2                                                                                              dagdelen of in 1 dag   .

 


Workshop 8

Vertaal je eigen gezin/familie in passende kleuren

Op styropor rond  25, 3 cm dik.

1 dag van 10/17.00

 

Bij deze v.b. compositie is gebruikt gemaakt van een schijf van Styropor 25 cm rond en is naar eigen idee gevorm. Het gezin/familie is als basis gesneden uit karton en gekleurd met, relliefpapier, kranten teksten, servetten, sjablonen, alles naar eigen keuze. De hoofdjes en voetjes zijn van zelf hardende klei.

De figuren kan je naar je eigen familie/gezin aanpassen, eventueel met de huisdieren!

De standaart is een houten blokje van 8 x 8 x 20

 

 Workshopprijs  € 99,-                                                                                                                                


Workshop 9

Vertaal je eigen gezin/familie in passende kleuren

Dit voorbeeld is gemaakt door Marga

Op styropor rond  50, 4 cm dik

Meerdere dagdelen

 

Bij deze v.b. compositie is gebruikt gemaakt van een schijf van Styropor 50 cm rond en is naar eigen idee gevorm. het gezin/familie is als basis gesneden uit stevig plaatmateriaal en gekleurd met, relliefpapier, kranten teksten, servetten, sjablonen, alles naar eigen keuze. De hoofdjes en voetjes zijn van zelf hardende klei.

De figuren kan je naar je eigen familie/gezin aanpassen.

Het werkstuk staat op een stevige metalen standaart van 10 x 30 € 15,00, dit komt bij de workshop prijs.

 

 Workshopprijs per dag € 99,-   

Bij dit werkstuk zal je ongeveer 10 uur nodig hebben, afhankelijk van het aantal figuren.   

Onderstaand overige mogelijkheden op de zelfde schijf, dus wat is jouw inspiratie!                        


Workshop 70

Mixed Media Boomschijf  

Op styropor 50 cm, 4 cm dik.

Meerdere dagdelen

Je bewerkt de kant en klare ring op jouw manier of laat je inspireren door het voorbeeld. Met klei en allerlei restjes stof, wol, draad en kant maak je de compositie. Het is natuurlijk ook heel leuk als je zelf stukjes stof meeneemt, met jouw herinneringen.

In de opening kan je een kant en klaar boompje planten, een vlinder zetten of misschien iets dierbaars!

Je werkt de ring af met kleine details, en bewerk je de buitenkant met klei. Als laatste zet je het ontwerp op een pin. Je hebt 3 dagdelen nodig, waarvan je er 2 b.v. in een dag workshop kan plannen. 

Je betaald € 52,- per blok van 3 uur inclusief materialen maar exclusief eenmalig metalen standaard naar keuze, 10 x 20 cm met 2 pinnen € 13,95 of 10 x 10 met 1 pin als voorbeeld  €10,-                                                                        


Workshop 7

Selfie in papier 50 x 50

1 dag 10/16.00

Je kiest een gezicht welke al zijn voorgedrukt, deze scheur je willekeurig. Je gaat daarna een compositie maken door nog heel veel details toe te voegen. Dat kan met een acrylverf, papier, servetten, sjablonen, 3d liner, stempels, en pasta.

Ik ben benieuwd welk ontwerp jij maakt en welke kleuren je gaat gebruiken.                             

Workshopprijs € 99, -Mixed Media

Bij Mixed Media gebruikt je allerlei verschillende materialen en technieken door elkaar heen. Je gebruikt bijvoorbeeld op een schilders doek, kant, stof, papier dik en dun, karton, decoraties, servetten, inkt, pigmenten, craquelé pasta, sjablonen en acryl. Eigenlijk ben je dus nergens aan gebonden en kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan! Het is een leuke creatieve vorm, waarin vele technieken elkaar ontmoeten. Het is letterlijk een mix van allerlei materialen en media. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De dag lessen zijn met soepje van mij en neem je broodje voor jezelf mee.

Alleen te reserveren op maandagen en vrijdagen vanaf 10.00 uur tot en met 16.00 uur/17.00 uur, soms een andere dag in overleg.

 

Kies één van de workshops. Stap voor stap wordt alles duidelijk uitgelegd en maakt jij je eigen kunstwerk. Deze workshops draaien helemaal om plezier maken en het verkennen van verschillende Mixed Media-tools om je creativiteit te stimuleren

Je wordt ontvangen met een kopje koffie/thee, en daarna gaan we aan de slag. Deelname aan de workshop kan al vanaf 1 persoon, met een maximum  van 6  personen waarbij een ieder zijn eigen keuze voor een workshop kan aangeven.. Alle materialen (tenzij anders aangegeven) zijn bij de prijs inbegrepen. De projecten kunnen uiteraard allemaal in een kleur naar keuze uitgevoerd worden.

 

Ook is het mogelijk een eigen creatie te creëren op een maat doek wat jij zelf kiest, stel je vraag via het contact formulier.

Kijk ook eens op  Wikipedia over Mixed Media