Wel Creatief » Wat is Powertex?

Wat is Powertex?


Bij Atelier Wel-Creatief werk je onder andere met het veelzijdige product Powertex. Met Powertex kun je prachtige schilderijen, beelden en objecten maken. Hoe werkt dat precies?

Powertex is een textielverharder, verf en lijm in een handeling maar ook een milieuvriendelijk product dat absorberende producten verhard, zoals textiel, papier, karton en leer. Door Powertex te combineren met zelfhardende kleisoorten, steen, keramiek, hout, beton, zand of Powertex Stone Art, ontstaan prachtige objecten.
Van driedimensionale beelden tot gestructureerd werken op doek of paneel; het is allemaal mogelijk, ontdek een wereld met mogelijkheden.Tijdens de workshops dompel je kleine stroken van een absorberend materiaal, zoals een T-shirt, onder in Powertex. Nadat je dit hebt uitgewrongen, kun je het materiaal om jouw werkstuk heen draperen. Laat het even drogen en werk het geheel verder af.

Powertex is in de volgende kleuren beschikbaar:

Groen, geel, rood, blauw, groen, wit, zwart, ivoor, brons, lood, terracotta en transparant. Door Powertex met elkaar te mengen, kun je meer dan honderd unieke kleuren creëren!

 

Wil je de veelzijdigheid van Powertex zelf ontdekken? Neem dan een kijkje op de webshop, of voor workshops op een van de de workshoppagina's, of neem vrijblijvend contact op!

Enkele product voorbeelden zie je hieronder.

                     

.

Hoe gebruik je Powertex? Je knipt bij voorkeur goed absorberende materialen, zoals oude T-shirts in kleine stroken. Vervolgens  het materiaal onderdompelen in de Powertex, uitwringen, en draperen of wikkelen rond het werkstuk. Laten drogen of föhnen en daarna afwerken.            


Powertex is in de volgende kleuren beschikbaar:

Zwart, Transparant, Lood, Brons,Terra Cotta, Groen, Ivoor, Wit, Geel, Rood, Blauw .  

Powertex kunt u onderling mengen, tot wel 100 andere kleuren.    

Wat is Powertex

Wil je de veelzijdigheid van Powertex zelf ontdekken? Neem dan een kijkje op de workshoppagina, webshop of neem vrijblijvend contact op!